Turtipskalender; 23.desember -Hjemmelagde havregrøtposer.
Da
begynner denne turtipskalenderen å gå mot slutten, men det gjenstår fortsatt to
tips. Det ene får du i dag og det er nemlig å lage dine helt egne havregrøtposer
fremfor å kjøpe de som selges i butikken. Dette er både økonomisk gunstig,
gir mindre søppel på tur og de er helt klart mye, mye bedre på smak. Samtidig
er du sikret å få i deg de nødvendige næringsstoffene og den energien som
kroppen trenger på tur.
![]() |
Hvilken velger du? -Det beste alternativet ser du til venstre. |
Jeg
vil anbefale deg å bruke såkalte ziplock poser og helst de av dem som tåler
varmt vann. Da kan du enkelt fylle posen med kokende vann, vente noen minutter
og deretter spise rett fra posen. Du sparer deg selv for mye oppvask pluss at
posen kan gjenbrukes som for eksempel søppelpose på resten av turen.
![]() |
Vanlig turfrokost. |
Vi
vet alle at frokost på tur for mange er lik havregrøt. Dette fordi grøten
inneholder så mye energi siden råvarene er rike på blant annet karbohydrater. I
tillegg får man en varm start på dagen og via grøten tilfører du også mye væske
som kroppen tenger for en lang dag i naturen. Likevel skal det sies at noen
opplever havregrøten som svært energigivende og at den metter hele formiddagen,
mens andre blir sultne igjen med en gang etterpå. Selv er jeg av sistnevnte
typen og det kan ofte være en utfordring på tur. Da er det utrolig viktig å
tilsette andre matvarer i grøten for å høyne det totale energiinntaket. Her
kommer det positive med å lage egne havregrøtposer, -nemlig at man kan
tilsette akkurat hva man vil! Nedenfor kan du se et forslag med hva du kan
fylle dine poser med.
-Lettkokte
havregryn
-Tørrmelk
-Salt
-Smakstilsetninger
og ekstra energi; Sjokolade, nøtter (hakket), oboy, spekepølse, rosiner, tørket
frukt, syltetøy, smør, bær, brunost, sukker og kanel.
Og
du? Husk å være raus med vannet, ellers blir det bare lim og det er virkelig
ikke noe god start på dagen. ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar