fredag 23. desember 2016

Turtipskalender; 23.desember -Hjemmelagde havregrøtposer.

Da begynner denne turtipskalenderen å gå mot slutten, men det gjenstår fortsatt to tips. Det ene får du i dag og det er nemlig å lage dine helt egne havregrøtposer fremfor å kjøpe de som selges i butikken. Dette er både økonomisk gunstig, gir mindre søppel på tur og de er helt klart mye, mye bedre på smak. Samtidig er du sikret å få i deg de nødvendige næringsstoffene og den energien som kroppen trenger på tur.

Hvilken velger du? -Det beste alternativet ser du til venstre.











Jeg vil anbefale deg å bruke såkalte ziplock poser og helst de av dem som tåler varmt vann. Da kan du enkelt fylle posen med kokende vann, vente noen minutter og deretter spise rett fra posen. Du sparer deg selv for mye oppvask pluss at posen kan gjenbrukes som for eksempel søppelpose på resten av turen.

Vanlig turfrokost.
Vi vet alle at frokost på tur for mange er lik havregrøt. Dette fordi grøten inneholder så mye energi siden råvarene er rike på blant annet karbohydrater. I tillegg får man en varm start på dagen og via grøten tilfører du også mye væske som kroppen tenger for en lang dag i naturen. Likevel skal det sies at noen opplever havregrøten som svært energigivende og at den metter hele formiddagen, mens andre blir sultne igjen med en gang etterpå. Selv er jeg av sistnevnte typen og det kan ofte være en utfordring på tur. Da er det utrolig viktig å tilsette andre matvarer i grøten for å høyne det totale energiinntaket. Her kommer det positive med å lage egne havregrøtposer,     -nemlig at man kan tilsette akkurat hva man vil! Nedenfor kan du se et forslag med hva du kan fylle dine poser med.

-Lettkokte havregryn
-Tørrmelk
-Salt
-Smakstilsetninger og ekstra energi; Sjokolade, nøtter (hakket), oboy, spekepølse, rosiner, tørket frukt, syltetøy, smør, bær, brunost, sukker og kanel.

Og du? Husk å være raus med vannet, ellers blir det bare lim og det er virkelig ikke noe god start på dagen. ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar